primul proiect în această nouă formulă

Summary:

Modul în care s-a desfășurat acest prim proiect, acum finalizat, nu a fost hotărât nici de mine și nici măcăr de cea căreia îi datorăm succesul: Mirela Adriana Anghelache.

și o sa vă lămuriți singuri ascultând aici, pentru prima oară, povestea ADEVĂRATĂ a ceea ce s-a întâmplat prin mărturia sinceră și grațioasă a vocii interpretative:

Acum, de ce un audiobook? se poate răspunde și prin „de ce nu?”, dar mult mai sincer ar fi să recunosc că sunt, alături de alte milioane de persoane – și sunt convins de acest lucru, dovadă fiind nivelul de descărcări mereu în creștere înregistrat pe site-uri ca Audible ori pe All You can Book – fără leac înnebunit după genul asta de lectură. A încercat și mama când eram copil cu Amintirile lui Creangă, dar nu prea i-a mers înregistrând pe casete BASF redate apoi de primul meu radiocasetofon marca Casio ( introdus evident ilegal în țară de către vaporeni ca parte a micului trafic de graniță îngăduit de C.C). Cu plăcere abia pe la 37 de ani l-am citit pe marele creator de limbaj care a fost Creangă. Asta e! Dar mi-a plăcut în schimb să ascult pe vinyl Poveștile lui Păcală de la Electrecord, apoi alte și alte casete de la ei cu fel și fel de povestiri și autori, ca mai târziu să descoper teatrul radiofonic de a cărui bucurie nu m-am mai despărțit niciodată.

Deci pornind de la această dragoste am înfăptuit atât Frecvența din anii trecuți, dar și podcastul de față, iar când Mirela mi-a trimis recitările ei dovedind talent și o inspirație matură nu aveam cum sa nu țip în sus de bucurie și imediat am pornit să prelucrez în micul meu studio audio materialul brut. Am lucrat cam 2 săptămâni cred și în final m-am prezentat cu audiobookul la porțile editurii Itaca Publishing House din Dublin, la bunul prieten Viorel Ploeșteanu ( pe care am uitat să-l felicit anul ăsta de ziua lui și se pare că m-a și tăiat de pe listă, of!). Și asta a fost. ACUM AUDIOBOOKUL E SPRE VÂNZARE PE SITE-UL EDITURII: http://itaca.ie/product-category/poezie/ și se numește (cum altfel) „Luna la Brăila„.

Și încă un lucru mai adaug și v-am spus povestea primului proiect audio în această nouă formulă: imaginați-vă că eram la vremea aceea, și eu și Mirela, doi adolescenți de nici 17 ani ce vorbeau numai și numai despre cărți, aproape că ne iubeam pe foilele lor și uite-ne azi reîntânindu-ne în minunea asta de audiobook, după mai bine de 35 de ani, ca să dăm semn și mărturie despre crezul și iubirea noastră de atunci. Apoi, fraților, ăsta nu e puțin lucru și trebuie sărbătorit și odată cu primăvara asta! Numai și numai flori!

Vinovații implicați: povestitorul, Emanuel Pope, un ticălos căutat pe mai multe continente ale poeziei pentru fapte greu de povestit și acceptat

și

Mirela Adriana Anghelache, ca să vedeți că Poeziei lumii nici măcar oamenii de știință nu-i pot face față și mereu îi cedează și ei,

și ei și ei

și numai Ei,

inima lor și sufletul.

Credeți deci și nu vă temeți!
WORK EXPERIENCE
 
       10/2001–Present
Scientific Researcher
 
Institute of Geodynamics of the Romanian Academy, Bucharest (Romania)
 
-activity of research in the Department of Solid Earth Dynamics
 
08/2012–Present
Editorial Secretary
 
CRIFST (Romanian Committee for History and Philosophy of Science and Technology / Division of History of Science)
 
– voluntary activity of a editorial secretary for publishing the Studies and Communications journal
 
11/2012–03/2015
Manager of the online Psychology Group
 
Online Cultural Project (The Republic of Arts-Prose Reader), London (United Kingdom)
 
– voluntary activity of managing the online activity of the Psychology Group in the framewok of the cultural online project – Republica artelor – Cititor de proză (The Republic of Arts-Prose Reader)
 
10/ 2008–03/ 2015
Psychologist
 
Prof. Dr. Alexandru Obregia Psychiatry Hospital, Bucharest (Romania)
 
– volunteering at Prof. Dr. Alexandru Obregia Psychiatry Hospital as psychologist and art-therapist at Clinical Department VIII.
 
 
         03/ 1998–/10/2001
Research – Assistant
 
 
Institute of Geodynamics of the Romanian Academy, Bucharest (Romania)
 
 
– activity of research in the framework of NRG-HIGH (Nonlinear Research on Geosystems and the Human Impact of Geodynamic Hazards ) and Electromagnetism and Dynamics of Lithosphere Department
 
          09/ 1991–03/1998
English Substitute Teacher
 
 
Elementary Schools, Bucharest (Romania)
 
 
– teaching English.
 

 

Din interiorul audiobookului:

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s